Recomandari Violoncel

De unde pot cumpara un violoncel?
Sub indrumarea unui profesor de violoncel, cursantii isi pot achizitiona in prima faza un violoncel de la orice magazin de muzica specializat.

 
Care este varsta optima pentru inceperea studiului la violoncel?
Deoarece in ultima perioada de timp au aparut pe piata instrumente foarte mici, asa cum sunt violoncelele de 1/8, copiii pot incepe sa studieze acest instrument inca de varsta de 5 ani. Totusi, in Romania, majoritatea copiilor incep sa cante la violoncel de la varsta de 10-12 ani.

 
Ce tip de violoncel este potrivit pentru mine?
Pentru copiii cu varste cuprinse intre 5-7 ani se recomanda violoncelul de 1/8; la varsta de 8 ani se recomanda folosirea unui violoncel de sfert, la 9 ani de jumatate iar de la varsta de 10 ani copiii pot utiliza violoncel trei sferturi.
Pentru cei de 12-13 ani se poate folosi violoncelul intreg.
Un aspect foarte important de care trebuie sa se tina cont este faptul ca in alegerea marimii potrivite de violoncel trebuie avute in vedere diverse aspecte precum dezvoltarea fizica si emotionala a cursantului.

 
De ce accesorii are nevoie un cursant de la violoncel?
Este necesar ca orice violoncel sa fie transportat si depozitat intr-o cutie speciala sau intr-o husa. Instrumentul se sterge cu o carpa moale dupa fiecare utilizare, cu o solutie speciala, care se poate achizitiona din magazinele de specialitate.
Violoncelul nu trebuie depozitat aproape de surse de caldura sau in mediu cu temperaturi ridicate sau cu umezeala deoarece se poate degrada.
Se recomanda depozitarea violoncelului in colturile camerei, cu calusul indreptat spre perete.

 
Cat timp trebuie sa aloc studiului la violoncel?
Se recomanda sa se studieze zilnic timp de 30-60 de minute pentru cei care isi doresc sa se familiarizeze cu acest instrument sau timp de cateva ore pentru cei care si-au propus sa studieze la nivel de performanta violoncelul.

 
Ce manuale de violoncel sunt recomandate?
Metodele cele mai folosite de incepatorii de la violoncel sunt: “George Iarosevici”, “Dimitrie Gh. Dinicu” si “Suzuki”.