Recomandari chitara

De unde pot achizitiona o chitara daca nu am instrument?

Cursantii de la chitara isi pot achizitiona instrument de la orice magazin specializat in instrumente muzicale.

Scoala de Muzica Boem Club ofera cursantilor sai posibilitatea de a inchiria instrumente iar mai multe detalii despre inchirieri pot fi oferite la receptiile sediilor Boem Club.

Ce tip de chitara este potrivit pentru mine?

Pentru cursantii cu varsta intre 6-12 ani se recomanda o chitara de ½ sau 3/4 , in functie de dezvoltarea fizica a fiecarui copil. Pentru cei cu varsta de peste 12 ani se recomanda o chitara de dimensiuni standard.

De asemenea, pentru  a avea o pozitie corecta la chitara, este nevoie ca orice cursant sa aiba un suport pentru picior, acesta folosindu-se pentru piciorul stang, pozitia clasica la chitara fiind cu piciorul stang ridicat si chitara sprijinita pe picior.

De ce trebuie sa tinem cont cand cumparam corzi?

Este recomandat ca atunci cand cumparam corzi pentru chitara, acestea sa fie din nylon iar griful sa fie lat. Sunt recomandate corzie D’Addario. Este indicat ca fiecare chitarist sa aiba un set de corzi de rezerva care se vor schimba atunci cand se observa urme de oxidare.

Cand se foloseste doza?

Doza se foloseste ori de cate ori este nevoie sa se cante amplificat, aceasta fiind de fapt un microfon care se aplica pe chitara si care preia sunetele in cutia de rezonanta si le transmite mai departe prin intermediul unui cablu la sistemul de amplificare si de aici mai departe, prin boxe.

Cum se pastreaza chitara?

Fiind un instrument construit din lemn, chitara se pastreaza in conditii de temperature moderate si se curate cu o carpa moale. Pentru a proteja chitara, atunci cand este transportata, este indicat sa se foloseasca huse speciale impermeabile sau cutie de transport, care poate apara instrumentul si de lovituri.

Cum se studiaza la chitara?

Pentru a progresa in studiul chitarei, trebuie sa se tina cont de trei elemente importante: constanta, concentrare si relaxare.

Daca vobim despre tehnica de mana stanga, se studiaza coloane in diferite combinatii ale degetelor si in diferite combinatii ritmice: extensii pentru dezvoltarea dexteritatii; game majore si minore in diferite combinatii ritmice; alte tehnici specifice mainii stangi precum legatto-ul si barre-ul.

 Referitor la tehnica de mana dreapta, se exerseaza diverse structuri ritmice – binare si ternare – prin utilizarea celor cinci degete de la mana dreapta (degetul mic este optional, poate fi nefolosit). De asemenea, studiul arpegiilor si tremolo-ului este foarte important pentru echilibrul si dexteritatea mainii drepte.

Ce manuale de chitara sunt recomandate?

Recomandam sa se studieze, printre altele, dupa: Matteo Carcassi; Bogdan Constantin; Adrian Andrei; Greg Koch – Guitar clues: operation pentatonic; Greg Koch – Lead licks; Greg Koch – rhythm riffs, Scott Tennant, Ferdinando Carulli, Julio Sagreras, Costas Costiolis, etc.