Recomandari vioara

De unde se poate cumpara vioara?

Cursantii de la vioara isi pot achizitiona instrument de la orice magazin specializat in instrumente muzicale.

Cursantii incepatori pot canta pe o vioara de serie, nu trebuie sa isi cumpere o vioara foarte scumpa in prima faza.

Scoala de Muzica Boem Club ofera cursantilor sai posibilitatea de a inchiria instrumente iar mai multe detalii despre inchirieri pot fi oferite de la receptiile sediilor Boem Club.

Ce tip de vioara este potrivit pentru mine?

Pentru cursantii cu varsta intre 5-8 ani este potrivita vioara de sfert, pentru cei cu varsta intre 8-10 ani, vioara de jumatate iar pentru copiii cu varstele intre 10-14 ani, este indicate vioara de trei sferturi. Totusi, in alegerea viorii potrivite trebuie sa se tina cont si de dezvoltarea fizica a copilului.

De ce trebuie sa tin cont cand cumpar corzi pentru vioara?

Pentru cursantii incepatori de la vioara sunt potrivite in principiu orice tip de corzi, indiferente ca vorbim de corzi metalice, din mat sau din aliaje speciale.

De ce alte accesorii are nevoie un cursant de la vioara?

Pe langa instrumentul propriu zis, cei care studiaza la vioara mai au nevoie si de un aparat de acordat, de un metronom si, desigur, de contrabarbie, sacaz, corzi de rezerva, arcus si calus.

Aceste accesorii pot fi achizitionate la recomandarea profesorului de vioara.

Cum se intretine vioara?

Dupa fiecare folosire, vioara pastrata in cutia sa iar arcusul sters cu sacaz. Cutia nu se depoziteaza langa surse de caldura sau umeazeala deoarece instrumentul se poate deteriora.

Ce studiez la vioara si cat timp trebuie sa aloc studiului?

Timpul de studiu la vioara difera in functie de obiectivele cursantului si de timpul disponibil. Totusi, este necesar sa se aloce zilnic un anumit interval pentru studiu, mai ales in cazul viorii, care este un instrument la care progresul se face mai greu decat la un instrument ca pianul, spre exemplu.

Exercitiile tehnice sunt importante atunci cand se studiaza deoarece sunt esentiale pentru atingerea performantelor. Aceste exercitii pot fi pentru mana stanga diferite tipuri de coloane, simple sau complexe, precum si studii, game sau exercitii de mana dreapta: spicatto, note lungi, staccato.

Ce manuale de vioara se recomanda?

Metoda de vioara cea mai raspundita pentru inceapatori este manulul in 4 volume de Geanta Manoliu.

Pentru un studiu cat mai eficient, profesorul de vioara poate indica diferite studii pentru vioara.