Recomandari pian

Ce instrument sa aleg: pian/pianina mecanica sau pianina electrica?

Pianul este in mod categoric superior pianinelor insa in cazul in care din motive de ordin financiar sau din cauza spatiului restrans din locuinta nu se poate achizitiona un pian, o pianina sau o pianina electrica poate fi o optiune foarte buna, mai ales in cazul cursantilor incepatori.

Atunci cand se apasa clapa, sunetul trebuie sa se auda cat mai tare. Spre exemplu, la orga sunetul dispare mult mai rapid fata de un pian electric, la care sunetul se obtine mult mai usor, clapa fiind sensibila la apasare.

Totusi, multi interpreti intampina dificultati atunci cand trebuie sa cante pe un pian mecanic, obisnuiti fiind sa exerseze pe pian electric, de aceea adaptarea de la un instrument la altul este necesara, indiferent de instrument.

Pentru un cursant de nivel mediu sau incepator este indicat un instrument de dimensiuni mari, 7 octave (88 de clape) ; chiar daca se poate lucra si pe unul de dimensiuni mai mici, acesta isi va pierde utilitatea in momentul in care piesele  muzicale vor avea un caracter mai complex.

De ce trebuie sa se tina cont atunci cand se achizitioneaza un pian/o pianina electrica?

Cel mai important aspect care trebuie luat in considerare atunci cand achizitionam un pian sau o pianina electrica este ca instrumentul sa aiba cel putin 64 de note polifonie, hammer action, clapa grea, ca la pianul clasic. In mod obligatoriu, aceasta trebuie sa aiba functia de „touch response”.

De ce gadget-uri am nevoie cand cumpar o pianina electrica?

Cele mai multe pianine electrice au intrare pentru casti asa ca pentru a se realiza studiul individual in conditii optime, se poate opta pentru o pereche de casti. De asemenea, se pot cumpara urmatoarele: cabluri de intrare/iesire pentru calculator, statie de amplificare sau adaptor pentru jack.

De unde putem achizitiona un pian, pianina sau pianina electrica?

Pianul poate fi achizitionat de la magazine de specialitate sau comandat on line.

De la ce varsta se poate incepe studiul pianului?

Profesorii de muzica de la Boem Club recomanda ca inceperea studiului pianului sa se faca de la varsta de 4 ani, tinandu-se cont si de stadiul de dezoltare emotionala si motrica a copilului, precum si de puterea de concentrare a acestuia.

Ce manuale de pian sunt recomandate?

La Boem Club cursantii incepatori studiaza dupa urmatoarele metode: Maria Cernovodeanu pentru scolari, J. Thompson pentru prescolari. De asemenea, recomandam:  Diabelli-Sonatine, I.S.Bach-preludii si fugi clavecinul bine temperat, Carl Czerny op.529, Carl Czerny Op.841, Album pentru Ana Magdalena Bach,