Lectii de Canto – Recomandari

Este nevoie de pian pentru a exersa acasa?

Recomandam folosirea unui pian/pianine atunci cand se exerseaza acasa cu vocea deoarece in acest fel se pot efectua exercitiile cu precizie.

De la ce varsta se pot lua lectii de canto?

Specialistii Boem Club recomanda ca studiul la canto sa se inceapa la varsta de 6 ani.

Educatie muzicala sau canto?

Educatia muzicala este utila inainte inceperii studiului oricarui instrument deoarece reprezinta o componenta necesara pentru intelegerea stilurilor si modalitarilor de interpretare.

Ce pot invata copiii la cursurile de canto?

Copiii pot deprinde foarte repede arta cantatului cu vocea iar la orele de canto invata sa se acomodeze cu notele muzicale si cu ritmul muzical. De asemenea, copiii invata si piese muzicale pentru varsta lor.

Ce pot invata adultii la cursurile de canto?

Majoritatea adultilor vin la orele de canto pentru a se relaxa prin cantat iar la aceste cursuri invata sa respire si sa pronunte corect, sa faca vocalize si sa invete piese muzicale preferate. Un lucru extrem de important pe care adultii il pot deprinde prin intermediul orelor de canto este sa scape de frica a de canta in public, in fata cunostintelor sau a prietenilor.

Pot face vocalize singur?

Doar dupa ce a inteles modul in care se fac vocalizele si cum sa respire corect, cursantul poate exersa acasa si poate face singur vocalize.

Care sunt cele mai frecvente greseli ale cursantilor de la canto?

Daca vorbim de greseli pe care cursantii incepatori de la canto le fac, acestea sunt: nu tin cont de controlul respiratiei, fac exces de vocalize si nu persevereaza in memorarea pieselor muzicale, lucru care duce la dificultati in interpretare.

Cat timp trebuie alocat studiului la canto?

Timpul alocat studiului la canto tine foarte mult de conditia cursantului. Nu se poate spune cu exactitate care este timpul recomandat pentru studiu, trebuie sa se tina cont si de obiectivele cursantului, si de conditia sa, insa este foarte important sa nu se forteze vocea.

De ce trebuie sa tinem cont cand luam lectii de canto?

Cursantilor care urmeaza lectii de canto li se recomanda sa evite bauturile prea calde sau prea reci, precum si alimentele si mancarurile sarate sau prea condimentate. De asemenea, trebuie sa se evite bauturile carbogazoase.