Recomandari saxofon

Care este varsta optima pentru inceperea studiului la acest instrument?

Varsta optima pentru inceperea studiului la saxofon este de minim 10 ani, dar, in mod exceptional, se poate incepe si de la varste mai mici.

Ce tip de saxofon este potrivit in functie de varsta?

Indiferent de varsta, saxofonul alto este cel mai recomandat pentru incepatori. In timp, daca cursantul doreste, se poate trece si la un alt model (sopran, tenor, bariton).

De ce accesorii are nevoie un cursant de la acest instrument?

Cel mai indicat ar fi ca orice cursant sa aiba propriul mustiuc, ancii, brata si capac. Anciile (fabricate din stuf) reprezinta materialele consumabile ale saxofonului si, la un anumit interval de timp, ele trebuie inlocuite din cauza uzurii.

Cat timp trebuie sa aloce un cursant studiului la acest instrument?

Timpul alocat studiului este direct proportional cu nivelul cursantului, deoarece este nevoie de rezistenta pentru studiu indelungat. Daca timpul de studiu este organizat eficient, pentru un incepator, 20-30 de minute alocate zilnic sunt suficiente.

In ce conditii se pastreaza acest instrument?

Saxofonul trebuie curatat de fiecare data dupa ce a fost utilizat. Exista lavete pentru intretinerea instrumentului, atat pentru interior, cat si pentru exteriorul acestuia. Dupa ce a fost curatat, se recomanda depozitarea in cutie sau husa pentru a fi ferit de lovituri sau depuneri de praf.

Ce manuale sunt recomandate in studiul acestui instrument?
In limba romana nu prea sunt manuale. In limba engleza sunt multe; un exemplar foarte apreciat este Universal Method for saxophone scrisa de Paul de Ville.