Brand-ul de piane si pianine W. Hoffmann este ideal pentru începători, având instrumente la preţuri rezonabile, caracterizate de o calitate foarte bună. Un începător va savura muzica pe care o face dacă îndrăgeşte instrumentul pe care cântă. Primul sunet auzit, prima atingere a clapelor, primul contact cu instrumentul, sunt elemente care definesc relaţia interpretului cu pianul. Sunetul instrumentului trebuie sa fie armonios, colorat, nu tare, monoton sau metalic. Astfel, sunetul pianului influenţează tehnica personală a interpretului.

Marca W. Hoffmann a fost fondată în anul 1904, la Berlin, de către Wilhelmina Sophia Friederike Hoffmann. În prezent, povestea W. Hoffmann se continuă la fabrica din  Cehia, în Hradec Kralove, unde se construiesc piane şi pianine cu ajutorul tehnicilor moderne, prin investiţii considerabile.

3 serii marca W. Hoffmann: Proffesional, Tradition şi Vision.

Seria de piane şi pianine Proffesional cuprinde instrumente personalizate manual, pentru pianişti pretenţioşi, la preţuri foarte bune.

Seria Tradition este caracterizată de instrumente realizate într-o manieră tradiţională, având costuri mai mult decât rezonabile.

Seria  Vision conţine instrumente la preţuri imbatabile.

Seria W. Hoffmann Vision, dezvoltată în centrul de competență german de fabricare a pianelor marca Bechstein, reprezintă astăzi datorită raportului sonor de preț – performanță, alternativa în fața instrumentelor fabricate în Asia.

HoffmannCalitate europeană ce prezintă toate caracteristicile construcției germane a pianelor, un contrast absolut în fața instrumentelor cu producție în masă.